Verzenden van gevaarlijke goederen en/of stoffen

In overeenstemming met de internationale transportregelgeving (IATA, ADR, enz.) bieden wij, tegen een additionele toeslag, ook transport- en afhandelingsdiensten voor bijzondere en/of gevaarlijke goederen en/of stoffen.

Gevaarlijke goederen zijn goederen die een risico kunnen opleveren voor mens, dier en/of milieu wanneer ze niet op de juiste manier verpakt of behandeld worden. Wanneer de goederen verborgen zijn, verkeerd worden aangegeven, niet worden aangegeven, onjuist zijn verpakt of onjuist gelabeld zijn, levert dat een gevaar op voor de veiligheid en de gezondheid.

Wist u dat elektronische apparaten zoals een mobiele telefoon of laptop, verf, parfum, smaakstoffen of chemicaliën kunnen worden aangezien als gevaarlijke goederen en/of stoffen?

Heeft u een zending te versturen die gevaarlijke goederen en/of stoffen bevat? Neem dan altijd vooraf contact met ons op voor meer informatie.
 

Lithiumbatterijen of zendingen die lithiumbatterijen bevatten

In heel Europa kunnen wij via ons express netwerk zendingen met lithiumbatterijen of zendingen die lithiumbatterijen bevatten, tegen een additionele toeslag, zonder problemen verzenden. Heeft u een zending te versturen die lithiumbatterijen bevat? Neem dan altijd vooraf contact met ons op voor meer informatie.

Droogijs

Heeft u een zending die droogijs (UN1845) bevat? Dit is voor ons geen enkel probleem. Houdt u er wel rekening mee dat er een toeslag wordt berekend voor het afhandelen en vervoeren van droogijs.  Heeft u een droogijs zending te versturen? Neem dan altijd vooraf contact met ons op voor meer informatie.

Biologische stof, categorie B

In heel Europa kunnen wij zonder problemen zendingen die biologische stoffen (categorie B (UN3373) bevatten versturen. Neem contact met ons op voor meer informatie en de toeslagen per bestemming.

Uitgezonderde hoeveelheid (Excepted Quantity)

Gevaarlijke goederen in uitgezonderde hoeveelheden zijn zendingen die in overeenstemming met de IATA-regelgeving voor gevaarlijke goederen via de lucht vervoerd kunnen en mogen worden. Heeft u een zending met uitgezonderde hoeveelheid te versturen? Neem dan altijd vooraf contact met ons op voor meer informatie.

Beperkte hoeveelheid (Limited Quantity)

Heeft u een zending die gevaarlijke goederen bevat in ADR beperkte hoeveelheden? Neem dan altijd vooraf contact met ons op voor de mogelijkheden en toeslagen.